سلامت

چطور گلودرد را در خانه درمان کنیم

درمان های خانگی برای تسکین گلو درد

1. غرغره آب نمک

تحقیقات نشان داده است که چندین مرتبه غرغره کردن آب نمک ولرم در روز می تواند التهاب گلو را کاهش دهد. غرغره کردن آب نمک می تواند خلط ها را کم کرده و باکتری ها و آلودگی ها را از بدن خارج کند. به طور معمول پزشکان توصیه می کنند که نصف قاشق چایخوری نمک را یک فنجان آب حل کرده و غرغره کنید. اگر مزه شور آن برای شما غیر قابل تحمل است، توصیه می شود تا کمی عسل به آن اضافه کنید تا مزه آن بهبود پیدا کند.

راه های درمان گلودرد در خانه

2. مصرف داروهای ضد التهابی

داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی را می توانید بدون تجویز پزشک از داروخانه ها تهیه کنید. این داروها ترکیبی از مسکن و ضد التهاب هستند که می توانند تاثیر بسزایی در روند بهبودی شما ایفا کرده و گلودردتان را تسکین دهند. در ضمن اگر در این مدت تب هم تجربه می کنید، با مصرف این داروها می توانید تب خود را نیز تسکین دهید.

3. نوشیدن مایعات زیاد

شما باید در هر زمانی به خصوص هنگامی که بیمار هستید یا زمانی که گلوی شما دردناک یا ملتهب شده است، آب و مایعات فراوان مصرف کنید تا جایی که رنگ ادرارتان زرد روشن یا بی رنگ شود. نوشیدن مایعات می تواند به خارج شدن سریع تر عفونت و عامل بیماری زا از بدن تان نیز کمک کند. می توانید نوشیدن آبمیوه و آب مرغ را نیز در دوران سرما خوردگی امتحان کنید.

4. مصرف شربت سرفه

بسیاری از شربت های سرفه نیز به شکل فاقد نسخه در داروخانه ها به فروش می رسند. این شربت ها می توانند به طور موقت دیواره گلو را پوشانده و درد را به شکل موقت تسکین دهند. این شربت ها انواع مختلفی از جمله نوع گیاهی دارند. لازم است به خاطر داشته باشید که اکثر شربت های سرفه خواب آور هستند، بنابراین بهتر است در هنگام کار کردن از مصرف نوع خواب آور آنها اجتناب کنید.


روش های برطرف کردن گلودرد در خانه

5.  مصرف آب نبات ها و اسپری های دارویی

یکی از درمان های خانگی برای تسکین گلو درد قرص های سرماخوردگی هستند. این قرص های سرماخوردگی می توانند تولید بزاق را تحریک کرده که به حفظ رطوبت گلو کمک می کند. توصیه می شود که در هنگام انتخاب آب نبات، انواع دارای خنک کننده و یا بی حس کننده مثل منتول یا اوکالیپتوس را در نظر بگیرید، زیرا فواید بیشتری دارند. همچنین استفاده از اسپری های سرماخوردگی نیز اثری مشابه با آب نبات ها دارند. اگرچه این اسپری ها نمی توانند گلو درد را درمان کنند، اما به تسکین موقتی آن کمک می کنند.

6. نوشیدن چای و دمنوش های گیاهی

نوشیدن یک فنجان چای گیاهی می تواند تاثیر فوق العاده ای در تسکین گلو درد داشته باشد. چای سبز، چای سیاه و چای سفید همه حاوی آنتی اکسیدان هستند که می تواند در تقویت سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از بروز عفونت تاثیر بسزایی داشته باشد. می توانید برای بهبود طعم این چای ها، کمی عسل به چای اضافه کنید. عسل دارای خاصیت ضد باکتریایی است و می تواند در تسکین سریع تر این بیماری بسیار موثر باشد.

7. بهترین آنتی بیوتیک برای گلو درد

اگر عفونت گلو دردتان در اثر عامل باکتریایی مثل استرپتوکوک ایجاد شده است، می توانید از آنتی بیوتیک ها برای تسکین گلو درد استفاده کنید. به خاطر داشته باشید که مصرف آنتی بیوتیک ها برای عفونت های ویروسی (مانند سرماخوردگی، آنفولانزا) موثر نخواهد بود. استفاده غیر ضروری یا استفاده نادرست از هر گونه آنتی بیوتیک می تواند منجر به کاهش اثربخشی آن شود.

مصرف آنتی بیوتیک از روش های درمان گلودرد در خانه

8. نوشیدن ترکیب آبلیمو و عسل

هم عسل و هم لیمو دارای خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی هستند که مصرف آنها می تواند باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شود. عسل می تواند با فواید خود زخم گلو را درمان کند و به طور موثر عفونت ها را از بین ببرد. برای تهیه این نوشیدنی، در یک لیوان آب ولرم کمی آبلیمو و یک قاشق غذاخوری عسل بریزید و این محلول را بنوشید.

9. استراحت کردن

مهم ترین مساله در هنگام بروز سرماخوردگی، استراحت کردن است. به خاطر داشته باشید که بدنتان در حال حاضر برای از بین بردن عامل بیماری زا در بدن تلاش می کند و همین مساله انرژی زیادی از شما می گیرد. پس سعی کنید تا در هنگام سرماخوردگی بیشتر استراحت کرده و کمتر کار کنید تا به طور کامل بهبود پیدا کنید.

10. سوپ مرغ

از قدیمی ترین و موثرترین راه ها برای درمان خانگی برای تسکین گلو درد و سرماخوردگی، خوردن سوپ مرغ است. این غذا می تواند به تسکین گلو درد کمک کند. سدیم موجود در سوپ نیز دارای خاصیت ضد التهابی است و می تواند در بیمار حس بهتری ایجاد کند. به علاوه اگر به گلو درد دچار شده باشید، ممکن است خوردن و بلعیدن مواد غذایی برای شما دشوار باشد، اما خوردن سوپ راحت است و حاوی مواد مغذی برای مبارزه با عفونت است.

از قدیمی ترین و موثرترین راه ها برای درمان سرماخوردگی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا