پخت و پز

آموزش خورش ساک خوشمزه و سنتی گرگان با گوشت و اسفناج

مواد لازم برای خورشت ساک خوشمزه و مجلسی شمالی برای 4 نفر

 

اسفناج 700 گرم
گوشت خورشتی 400 گرم
آب نارنج 1/4 پیمانه
نخود 2 پیمانه
پیاز 1 عدد
نعنا داغ 1 قاشق غذا خوری
سیر داغ 1 قاشق غذا خوری
نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم
روغن به میزان لازم

دستور پخت خورشت ساک خوشمزه و مجلسی شمالی برای 4 نفر

1

طرز تهیه خورشت ساک خوشمزه شمالی

مرحله اول: ابتدا نخود ها را به مدت 24 ساعت خیس کنید و در این مدت چندین بار آب آن ها را عوض کنید. بعد نخود را در مقداری آب بپزید تا کاملا نرم شود و پوست آن به راحتی جدا شود. حالا پوست تمام نخود ها را جدا می کنیم و آماده می گذاریم.

طرز تهیه خورش ساک سنتی شمالی با گوشت

2

مرحله دوم: تهیه خورشت ساک

پیاز را پوست گرفته و به شکل نگینی خرد می کنیم، حالا داخل قابلمه مناسبی ریخته و به همراه روغن خوب تفت می دهیم تا طلایی شود. در این مرحله گوشت، زردچوبه و فلفل را به پیاز می افزاییم و تفت می دهیم تا رنگ گوشت تغییر کند. سپس روی گوشت آب جوش می ریزیم درب قابلمه را می بندیم و زمان می دهیم تا گوشت مغز پخت شود.

3

مرحله سوم: افزودن آماده سازی اسفناج

اسفناج ها را پاک کرده، می شوییم و به شکل خورشتی خرد می کنیم. داخل تابه مناسبی کمی روغن ریخته و اسفناج ها را داخل تابه خوب تفت می دهیم و به گوشت می افزاییم تا به همراه گوشت کاملا پخته شود.

4

مرحله چهارم: افزودن نخود

زمانی که گوشت تقریبا پخته شد، نخود را به خورشت می افزاییم تا در حین جا افتادن خورشت نخود هم به خورشت طعم دهد.

5

مرحله پنجم: افزودن چاشنی های خورشت

زمانی که گوشت کاملا پخته و نرم شد. آرد را داخل آب نارنج حل کرده و به خورشت می افزاییم تا نارنج به خورشت طعم و آرد غلظت دهد.

6

مرحله آخر: افزودن نعنا داغ و سیر داغ

در انتهای پخت و زمان سرو خورشت ساک، سیر داغ و نعنا داغ را به خورشت می افزاییم. نمک خورشت را اندازه می کنیم سپس داخل ظرف زیبایی ریخته و در کنار برنج کته ایرانی نوش جان کنید.

طرز پخت خورشت ساک گرگانی با اسفناج و نخود

 

نکات مهم و فوت و فن تهیه خورشت ساك:

  • می توانید برای سرعت در روند پخت خورشت را در زودپز بپزید.
  • در صورت تمایل کمی گشنیز و جعفری هم می توانید به اسفناج اضافه کنید.
  • می توانید جایگزین آب نارنج از رب نارنج و یا رب انار هم استفاده کنید.
  • چاشنی را حتما در انتهای پخت بیفزایید تا مانع از پخت گوشت نش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا