مواد لازم برای خورشت ساک خوشمزه و مجلسی شمالی برای 4 نفر
اسفناج | 700 گرم |
گوشت خورشتی | 400 گرم |
آب نارنج | 1/4 پیمانه |
نخود | 2 پیمانه |
پیاز | 1 عدد |
نعنا داغ | 1 قاشق غذا خوری |
سیر داغ | 1 قاشق غذا خوری |
نمک، فلفل، زردچوبه | به میزان لازم |
روغن | به میزان لازم |
دستور پخت خورشت ساک خوشمزه و مجلسی شمالی برای 4 نفر
مرحله دوم: تهیه خورشت ساک
پیاز را پوست گرفته و به شکل نگینی خرد می کنیم، حالا داخل قابلمه مناسبی ریخته و به همراه روغن خوب تفت می دهیم تا طلایی شود. در این مرحله گوشت، زردچوبه و فلفل را به پیاز می افزاییم و تفت می دهیم تا رنگ گوشت تغییر کند. سپس روی گوشت آب جوش می ریزیم درب قابلمه را می بندیم و زمان می دهیم تا گوشت مغز پخت شود.
مرحله سوم: افزودن آماده سازی اسفناج
اسفناج ها را پاک کرده، می شوییم و به شکل خورشتی خرد می کنیم. داخل تابه مناسبی کمی روغن ریخته و اسفناج ها را داخل تابه خوب تفت می دهیم و به گوشت می افزاییم تا به همراه گوشت کاملا پخته شود.
مرحله چهارم: افزودن نخود
زمانی که گوشت تقریبا پخته شد، نخود را به خورشت می افزاییم تا در حین جا افتادن خورشت نخود هم به خورشت طعم دهد.
مرحله پنجم: افزودن چاشنی های خورشت
زمانی که گوشت کاملا پخته و نرم شد. آرد را داخل آب نارنج حل کرده و به خورشت می افزاییم تا نارنج به خورشت طعم و آرد غلظت دهد.
مرحله آخر: افزودن نعنا داغ و سیر داغ
در انتهای پخت و زمان سرو خورشت ساک، سیر داغ و نعنا داغ را به خورشت می افزاییم. نمک خورشت را اندازه می کنیم سپس داخل ظرف زیبایی ریخته و در کنار برنج کته ایرانی نوش جان کنید.
نکات مهم و فوت و فن تهیه خورشت ساك:
- می توانید برای سرعت در روند پخت خورشت را در زودپز بپزید.
- در صورت تمایل کمی گشنیز و جعفری هم می توانید به اسفناج اضافه کنید.
- می توانید جایگزین آب نارنج از رب نارنج و یا رب انار هم استفاده کنید.
- چاشنی را حتما در انتهای پخت بیفزایید تا مانع از پخت گوشت نش