ذلمه برگ مو یکی از غذاهای آذری ترکی است که در بین همه ی ایرانیان خوش سلیقه متداول است.
با دیجی جو برای تهیه دلمه برگ مو خوشمزه همراه باشید.
مواد لازه برای تهیه دلمه برگ مو
- برگ مو:به مقدار لازم
- گوشت چرخ کرده:300 گرم
- برنج:یک پیمانه
- سبزی دلمه( گشنیز، جعفری، نعناع و ترخون) به یک نسبت با گشنیز کمی بیشتر:300 گرم
- پیاز متوسط:دو عدد
- لپه:یک پیمانه
- نمک:به مقدار کم
مواد لازم برای چاشنی دلمه
- آب:یک پیمانه
- سرکه:نصف پیمانه
- شکر:یک قاشق غذا خوری
- نمک:به مقدار کم
طرز تهیه دلمه برگ مو با چاشنی رب انار
برای درست کردن دلمه برگ مو با چاشنی رب انار، ابتدا برنج را خیس کنید. اگر از کنسرو برگ مو استفاده میکنید حتما برگ موها را به مدت ۲ تا سه ساعت در آب بخیسانید. برگ موهای کنسروی نمک زیای دارند و شور هستند.بعد از این مدت برگ موها را با آب بشورید و در یک آبکش کنار بگذارید تا آبشان گرفته شود.
در یک ظرف تمام مواد به جز گوشت را بریزید و با حسابی با هم مخلوط کنید. گوشت مغز ران گوساله را با صورت ورقههای نازک برش بزنید. پیازها را نگینی خرد کنید و با کمی روغن تفت دهید. کمی که پیازها سبک شد برشهای گوشت را با پیاز تفت دهید.
روی یک برگ مو یک برش از گوشت را بگذارید و یک یا دو قاشق از مواد مخلوط شده را در وسط آن بریزید. برگ مو را بپیچانید و رول کنید. تمام دلمهها را در یک قابلمه بچینید، نصف استکان آب به دلمهها اضافه کنید.
روی دلمهها یک بشقاب سرامیک سنگین و یک وزنه مثل سنگ ترازو بگذارید که در زمان پخت وا نروند. برای تهیه چاشنی یا شهد دلمه کره را کمی آب کنید و ربانار، نمک، شکر و آب را به آن اضافه کنید. شهد دلمه را در اواخر پخت روی دلمهها بریزید. مدت زمان لازم برای پختن دلمه برگ مو ۲ ساعت است. این دلمه برگ مو به خاطر اضافه کردن ربانار ملس است، اگر طعم ملس را نمیپسندید ربانار را حذف کنید.
فوت وفن پیچیدن دلمه ها
برای پیچیدن دلمه ها روشهای مختلفی وجود داره که مرسوم ترینشون بقچه ای هست و رولی.
اگر برگهایی که استفاده میکنین تازه هست باید دو سه دقیقه ای در آب جوش بجوشه تا نرم بشه و موقع پیچیدن نشکنه.
برگها رو که آماده کردین، پهن کنین و مواد رو داخلش بریزین و بپیچیدش.
نکات:
- اگر سرکه را در هنگام دم گذاشتن اضافه کنیم باعث سفت شدن برگ ها می شود.
- می توانید به جای سرکه از آبلیموی تازه نیز استفاده کنید
- دلمه برگ مو جزو دلمه و کوفته میباشد
- زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 1 ساعت و
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت میباشد . - دلمه برگ مو را می توانید در وعده نهار – شام – پیش غذا – سرو کنید .
- وجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .